REFERENDUM: Na Šariši je účasť nízka, viac ľudí hlasuje v mestských okrskoch

19.09.2010 Prešov

Prešov 18. septembra (TASR) – Účasť na referende v regióne Šariša je nízka, večer sa pohybovala od 10 do 20 percent, viac hlasujúcich evidujú komisie v mestských okrskoch.
Uviedli to pre TASR predsedovia obvodných referendových komisií (ObRK) v Prešove, Bardejove, Svidníku a Stropkove. Zároveň potvrdili, že hlasovanie prebieha bez rušivých momentov a počas dňa okrskové komisie nenahlásili žiadne problémy, ktoré by mohli ovplyvniť priebeh referenda.
\"V niektorých okrskoch, ktoré sme navštívili v mestách, bola účasť okolo 20 percent. V obciach využilo možnosť hlasovať len veľmi málo ľudí. Odhadujem, že by to mohlo byť v rozmedzí od 10 do 12 percent, \" konštatoval predseda ObRK v Prešove Jozef Kislík.
Podľa predsedníčky ObRK v Bardejove Kristíny Zamborskej v mestských okrskoch registrovali účasť približne 12 percent. Doplnila, že v obciach to bolo rozdielne, možnosť vyjadriť svoj názor v referende využilo do 10 percent občanov zapísaných v zoznamoch.
Predseda ObRK vo Svidníku Pavol Kovalík odhadol, že v okrskoch zriadených v meste účasť neprekročila 15 percent, na dedinách to bolo zhruba 10 percent. Ľudia však podľa neho prichádzajú hlasovať aj vo večerných hodinách.
Nízku účasť na referende registrujú aj v okrese Stropkov. \"Ešte stále sme v teréne a navštevujeme jednotlivé okrsky. Účasť je rôzna, niekde prekročila 20 percent a v niektorých okrskoch nedosiahla ani 10 percent, \" konštatoval predseda ObRK v Stropkove Daniel Čura.
 

Vyberte región